Brunnsborrning

Vi på Lebam Brunnsborrning AB har borrat brunnar för vatten ända sedan starten 1971 och har genom det både lång erfarenhet och stor kunskap om hur borrningen ska utföras på bästa sätt.

Vi är anslutna till Avanti och borrningen utförs enligt System Avanti vilket bl.a. innebär att:

  • En frostfri anläggning genom att slangar och adaptrar placeras på frostfritt djup
  • Tack vare en smart adapterlösning så slipper du bygga brunnshus
  • Ett borrlock ovan mark som skyddar mot ytvatten och föroreningar m.m.

Läs mer om vattenborrning och System Avanti på Avantis hemsida.

Vad ingår?

  • Fysikalisk-kemisk vattenanalys (tas 3 månader efter installation)
  • Kostnadsgaranti
  • Du får ett borrbevis som visar att du höjt värdet på fastigheten

Vad kostar det att borra brunn?

Det är en fråga som har lika många svar som antal kunder vi har. Vi kommer alltid ut och tittar på hur det ser ut hos er innan vi skickar ett prisförslag/offert till er. Ett hembesök där vi tittar på just ditt projekts förutsättningar brukar vi kunna få till inom en vecka.

Fler tjänster

Förutom kompletta vatteninstallationer erbjuder vi även tryckning och spolning av äldre brunnar.
Vi är certifierade av: SP SITA

Den djupborrade vattenbrunnen

Att borra en brunn kan gå till på flera olika sätt. Den allra vanligaste metoden för att få bra vatten är en djupborrad vattenbrunn. Ungefär 70m är genomsnittsdjupet för en vattenbrunn. Det handlar både om att få fram ett dricksvatten av god kvalitet men också en god tillgång.

Enligt Socialstyrelsen bör vattnet i brunnen räcka till 200 liter per person och dygn för fem personer. Man använder oftast 139 mm eller 168 mm i borrhålsdiameter, ibland 193mm. Vilken diameter man använder beror på hur stor reservoar man vill ha i sin vattenbrunn. I och med det kan man få 10-15 liter i reservoar per meter brunnshål. Och när använder man då en större diameter på borrhålet? Jo, när risken för saltvattensinträngning finns och man vill slippa borra så djupt.

Har du frågor om brunnsborrning?

Vi har märkt att våra kunder ofta har frågor om olika saker som rör brunnsborrning efter vatten och det bästa vi vet är att svara på dem. Därför har vi har samlat de vanligaste frågorna under ”Vanliga frågor”. Men har du andra frågor så slå oss gärna en signal så ska vi svara så gott vi kan.

Ring: 0156-102 35